BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, July 29, 2009

Shopping Ke?

Assalamualaikum....

Halu...halu...halu.... apa khabar wahai sahabat2 yg sudi membaca dalam diam..ekekekek.. Tq yerk.. sesunggunya cerita hidup saya nie tidak la sesedap cerita dalam novel yang berada di pasaran...
Sepanjang minggu lepas, xbanyak perkara yang saya dapat lakukan selain shopping dengan k.ina kat jaya jusco terbau...hahahah..itu dah umpama menjadi agenda wajib setiap minggu saya sejak berada di jb nie.. klu x p dengan k.ina, sudah semestinya dgn chinta hati sy.. tpi paham2 jer la kan bile hujung bulan jer mesti jadi macam nie...


haahahha..ini la bahananya jika tidak buat burget kan...tpi tolong la percaya bahawasanya pada minggu leps sy hanya beli buku dan majalah sahaja ok... Baikknyaa cikgu azura kann.. kann... Jom kite tengok buku apa la agaknya yang cikgu azura nie beli yerk....


Perghh... majalah rapi? tgk page too betul2.. DIET...hahahhahaha...Cikgu Azura nie sebenarnya dalam proses mengurangkan lebihan2 lemak yg suka2 ati jer menyinggah kat badan nie..itu la sebab nak menyahkan ia kuar..buat berat jer bawak ke sana sini kan...tpi one of de reason sbb dah dekat majlis penting dalam hidup saya.....ouwww...kawin...maluuuu... so kena la mengecilkan badan kan bru la cantik atas pelamin nanti....


Ok sudah2.. stop berangan2 lebih..kawan dgn syaitan nanti...kite sambung lagi...saya turut membeli majalah ini...

Hahhahah.. majalah pengantin... Saya beli untuk cari2 design baju pengantin, pelamin dan hantara ok..Almaklumlah.. saya kini menuju ke alam itu.. so kena la ader ilmu sikit2 nanti senang balik kg dah tau nak cari yg mcm ner... Tapi kan xtau la..berjaya ke x dpt apa yg saya impikan.. tolong doakan jugak yer agar majlis saya nanti berjalan seperti yg dirancang..huhu..xnak pk dulu..nanti terasa sakit kepala pulak..kite hold dulu k citer bab kawin2 nie... ada satu lgi yg saya beli untuk.. nak tgk x? betul nie....? nak tgk xnyesal yerk.. ok la sy tunjuk la sian plak kat kamu..kamu.. kamu semua....hahahahha...


Percaya x saya beli buku nie?Malapetaka menjelang kiamat...kalu nak tau buku nie harganya rm120...Entah macam mana terdetik dihati nak membeli buku nie...walaupun harganya sangat mahal tapi saya rasa tidak ada ruginya melabur untuk akhirat kerana saya bukan nak menjunjung dunia semata2... Akhirat tidak perlu dilupakan..so inilah salah satu cara saya mengimbangkan ilmu dunia dan ilmu akhirat...

Apa pun sy masih belum start baca buku nie lgi.. insyaAllah saya akan mulakan seawal bulan ramadhan nie..sebab cuti sekolah seminggu..leh la beri tumpuan sepenuhnya pada buku ini..doakan saya agar berjaya menambahkan ilmu ini..InsyaAllah nanti dah abis baca sy akan berkongsi cerita disebalik buku ini pada semua......

2 comments:

Farah said...

bagus tu aina.. sekurang-kurangnya masih ada yang nak membaca buku2 berinfo agama macam tu.. teruskan usaha!

Anonymous said...

oh bagusnya cgu azura nih, rajin sungguh membaca.. teringat pepatah dulu2.. membaca jambatan ilmu!